Днес започва селекцията за националния отбор по дебати на България! Тя ще се състои в три етапа:

  • Първи етап – 8.02 – 21.02 – кандидатстване чрез мотивационно писмо и записана реч на дадена тема 
  • Втори етап – интервю с треньорите
  • Трети етап – лагер, на който всички избрани кандидати ще трябва да докажат своите способности и да заслужат мястото си в националния отбор по дебати на България

Треньорите на тазгодишния национален отбор по дебати  са Алек Бъчваров, Елия Панчова, Жанин Ал-Шаргаби и помощник-треньор Бисер Ангелов. 

Участието в националния отбор на България е изключителна възможност за всеки млад дебатьор. Ако бъдеш избран, ще можеш да се докоснеш до едни от най-добрите дебатьори и треньори на България, ще подобриш уменията си чрез тяхната помощ и насоки. Като част от отбора, ще имаш възможността да се срещнеш с други ентусиазирани дебатьори, да създадеш прекрасни приятелства и контанти и ще имаш възможността да представиш държавата си на международно ниво. Миналата година отборът ни стигна полуфиналите на международното състезание Argo 2020 и беше топ отбор и топ говорители на WSDC Spars 2020!

Дори да не бъдеш избран, кандидатстването ще ти помогне да подобриш уменията си, защото ще имаш възможност да получиш обратна връзка за всеки кръг и допълнителни насоки от треньорите! Не изпускай тази възможност!

Кандидатстването става чрез онлайн форма: https://forms.gle/w2eFCgLyhHZTmWeE8

Кандидатстването включва:

  • Мотивационно писмо – на английски език, около 1 страница, в него може да опишеш защо искаш да си част от отбора и как би допринесъл за развитието му
  • Записана 8-минутна реч на избрана от треньорите тема – темата можеш да намериш във формата

Ако бъдеш избран, участието в отбора обхваща периода април-септември и ще включва ежеседмичен дебат и/или упражнение, отборни дейности и лагери около веднъж в месеца и участие на международното състезания като Световното първенство по ученически дебати и Argo 2021, като ще се постараем да ви изпратим на възможно най-много други състезания, докато са онлайн. 

Ако имате въпроси, може да ги зададете на имейл bulgariannationaldebateteam@gmail.com