Асоциация дебати България обявява отворен конкурс за треньори на Националния отбор по дебати на България през 2020 година.

Националният отбор е инициатива на Асоциация дебати България за четвърта поредна година. Той е съставен от мотивирани гимназисти с талант към дебатите и желание да развият себе си и да докажат способностите на българското дебатьорско общество пред света. Сред успехите на отбора са класиране на осминафинал през 2017г., четвъртфинал през 2018г. и полуфинал през 2019г.  на Heart of Europe Debating Tournament и участие на Световното първенство по дебати за ученици през 2018г.

Ако Вие имате интерес да помогнете на тези млади таланти да подобрят своите умения, да научат нови техники и да бъдете причина за техните нови успехи, тази година може да се включите в подготовката им. 

Асоциация дебати България търси хора с изявени дебатьорски умения, дълбоки познания за изкуството на дебата и предишен треньорски опит. От треньорите ще се очаква да умеят да работят с ученици, да могат да ги насърчават и развиват. 

Ангажиментът е за цялата 2020 г. и включва водене на обучения, координиране и провеждане на тренировъчни лагери, придружаване на отбора по състезания. Всички дейности ще бъдат съобразени с графика на треньорите и подпомагани от Асоциация дебати България. 

Асоциация дебати България ще предостави помощ при концептуализирането на тренировъчна програма, но същевременно оставя свобода на треньорите сами да ръководят дейността на отбора. 

Кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр на адрес: https://forms.gle/aLaYye8rZE9uKDVw5 до 19.01. Резултатите ще бъдат обявени на 27.02. 

Оценяването и изборът на треньори се извършва от Комисия, излъчена от Асоциация дебати България. Нейните членове са от хора от ръководството на Асоциацията и такива, запознати с процеса на работа на националния отбор и неговите нужди. 

Пожелаваме успех на всички кандидати!