Скъпи дебатьори, обучители и учители,

Асоциация дебати България активно следи новите развития във връзка с обявеното извънредно положение в страната и екипът ни се надява, че всички сте в добро здраве и се намирате на сигурно място. Искаме да ви уверим, че дори в сегашната обстановка ние продължаваме да работим за нашето дебатьорско общество, като инициативите ни по създаване на нови обучителни материали и превеждане на чуждестранни такива няма да бъдат преустановявани. Непредвидимостта на сегашната ситуация обаче наложи някои промени в работата на екипа ни, като най-важните са следните:

1. Тази година Националното ученическо състезание по дебати (НУСД) няма да се проведе на традиционните си дати в началото на месец май. Причината е, че все още не можем да бъдем сигурни каква ще е продължителността на наложените мерки за борба с пандемията от COVID-19. До прекратяването на извънредното положение и облекчаването на тези мерки Асоциацията не планира събития, включващи събирането на дебатьори или обучители, с изключение на онлайн обучения.

2. Срокът на клубовете за асоцииране към нашата клубна мрежа се удължава до 04.05.2020 г. Повече информация за процеса по асоцииране можете да намерите в раздела „Клубна мрежа“ на нашия сайт.

Селекцията за Националния отбор по дебати към момента няма да търпи промени по отношение на своите дати на провеждане. В момента треньорите оценяват представянето на участниците от първия селекционен етап.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси по отношение на планираната ни дейност за следващите месеци. Окуражаваме дебатьорите да продължат да гледат обучения и дебати онлайн, за да развиват своите умения. Добра практика е и да се свържете с по-опитен дебатьор, на когото по взаимно съгласие да изпращате речи за обратна връзка. Всяко усилие, което положите за подобряване на уменията ви за развиване на аргументи, ще подпомогне силното ви завръщане на дебатьорската сцена, когато състезанията бъдат подновени, и ще бъде еквивалентно на продуктивно прекарано време през периода на окуражавана самоизолация.

Пазете се и бъдете здрави!

Екипът на Асоциация дебати България