Алекзандър Бъчваров, 18 г., ЕГ ,,Пловдив“ с интензивно изучаване на немски език

Първото ми сериозно състезание по дебати беше преди година и половина, от тогава не съм излизал от центрофугата и не планирам да го правя скоро. Първоначално започнах да дебатирам, защото приятели посещаваха училищния клуб, а и звучеше интересно. След като видях света и обществото на състезателните дебати, веднага се зарибих.

Чисто и просто искам да съм полезен на нещото, което ми е било полезно на мен. Асоциацията има накъде да расте и бих искал да дам всичко от себе си, за да помогна. Имам идеи и за това как дебатите трябва да изглеждат, което е трудно да подкрепя извън управата на Асоциацията.

Основното нещо, което искам да видя постигнато след края на мандата ни, е скок в качеството на събитията по всякакъв начин – да са по-интерактивни, по-лесни за организиране, по-досъпни, по-забавни и по-познати. Лицето и душата на дебатите са в състезанията и публичните дебати и се надявам до края на мандата никой да не чувства организирането им или участието в тях като тежест и досада.

Прекарвам твърде много време в „миймване“ и освен за истинска история, знам твърде много за историите и т. нар. „Lore“ на фентъзи светове като ,,The Elder Scrolls“ и ,,Dragon Age“. Чакам деня, в който ще дебатираме ,,Бен 10 срещу Ю-Ги-О“.