Започваме представянето на стажантите на асоциацията. Те са разпределени в четири категории – мениджър проекти, графичен дизайн и заснемане, маркетнг и обучителни ресурси. Попитахме ги няколко въпроса. Ето отговорите на Стефани Барутова от графичен дизайн и заснемане и Мартин Мавров от управление на проекти.

Стефани:

1.Как се казваш?

Стефани Барутова, накратко Стеф.

2.Представи се с няколко изречения.

Занимавам се с много извънкласни дейности. Това включва: програмиране, фото и видео обработка, дизайн, младежки дейности, дебати и журналистика.

3.Какво те подтикна да кандидатстваш за тази позиция и какво очакваш от нея.

Това, че ще имам възможност да се срещна с много млади хора, ще създам контакти, ще обменя опит.

4.Разкажи ни нещо интересно за себе си.

На моменти съм доста срамежлива, особено в началото, но после се отпускам и започвам да говоря по-спокойно. Обичам изкуството, разхождането из природата и срещите с нови хора. В бъдеще съм се ориентирала да се занимавам или с Философия или със Софтуерно инженерство.

Мартин:

1.Как се казваш?

Мартин Светлинов Мавров

2.Представи се с няколко изречения.

Понастоящем съм ученик в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, гр. Бургас. Освен с дебати се занимавам и с няколко вида спорт (Тенис на корт, Таекуондо). Обичам да правя много различни неща, но от всичко най-много ми харесва да пътувам, да се впускам в нови за мен дейности и преживявания и да съм активен, както в моя град, така и спрямо дебатьорското общество.

3.Какво те подтикна да кандидатстваш за тази позиция и какво очакваш от нея.

Откакто се занимавам с дебати (близо 2 години), винаги съм чувствал, че трябва да се отплатя на Българското дебатьорско общество за всички прекрасни моменти, които съм имал като част от него и за всички ценни неща, които съм научил междувременно. Това за мен не е краен процес и вярвам, че бъдещето на дебатите в България е повече от една образователна игра със спортен характер. Тази позиция ми дава възможност да работя заедно с един прекрасен екип от умни, амбициозни и позитивно настроени млади хора, с които смятам, че ще съумеем да продължим да надграждаме качеството на организираните от Асоциацията състезания и проекти.

4.Разкажи ни нещо интересно за себе си.

Извън стандартните ми ангажименти успях да основа клуб по дебати към Община Бургас. Горд собственик съм на едно прекрасно куче.