Иван Иванов, студент първи курс по право в Софийския университет.

Започнах да се занимавам още като ученик в 9-ти клас в Клуба по дебати в СУЕЕ в Русе. Още с първите дебати, в които участвах, открих някаква химия между мен и тази дисциплина. Успях да си намеря страхотен отбор, с когото участвах на много състезания, като приятелството ми с моите съотборници разпалваше интереса ми повече.

Заниманията ми извън сферата на дебатите са най-фокусирани върху спортната сцена. В продължение на 9 години активно съм се занимавал с кунг-фу/ушу, като съм носител на десетки национални титли, както и съм двукратен европейски вицешампион. До голяма степен активното практикуване на бойни изкуства ми е помогнало да съм по-уравновесен в комуникацията си с другите, което ми помага да съм полезен на Асоциация дебати при поддържането на връзка с всички клубове в страната.

Все по-активното включване на всички клубове в дейността на Асоциацията, като наш ангажимент би трябвало да бъдат провеждането на различни обучения във възможно най-много градове, както и съдействието на градските клубове, които поемат инициатива да организират състезания.

Интересен факт?
Често получавам титлата за „най-голям филмар” на състезания, тъй като се вживявам прекалено много по време на дебатирането.