Йоана Вълова, 20 г., Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“

В Американския колеж в София дебатите бяха въведени като задължителен компонент от програмата по английски език в осми клас. Тогава осъзнах колко много ми харесва да говоря пред публика и още на следващата година се записах в клуба по дебати на училището.

Кандидатирах се за Управителния съвет на Асоциацията, защото все още искам да се занимавам с дебати, а с напредването на годините няма как само да „взимам“ ползите от изградената дебатьорска структура, редно е и да допринеса с каквото мога.

След края на мандата ни се надявам да сме допринесли за създаването на такава устойчива традиция на дебатите в България, че със или без АДБ да има достатъчно мотивирани дебатьори, които да развиват дисциплината. Това означава не само да разширим ядрото си от активни дебатьори, но и да интегрираме повече хора в организационния процес на дебати и обучения в цялата страна.

Обичам да играя тенис, да чета, да слушам Лили Иванова и да пия чай с риган на терасата ми в Добринище. В последно време се изявявам и на международни състезания по медиация и преговори.