Националният отбор, който участва в международното състезание по дебати „Heart of Europe“ се класира на осмина финал, след което достигна до  четвърт финал. Участниците, които представиха България, спечелиха също и индивидуални отличия, както и успяха да станат вторият най-добър отбор на състезанието, чиито втори език е английски. Мира, Йоана, Пламен и Елия споделят за своето пътуване до Оломуц (Чехия), дебатите на международно ниво и най-запомнящите се моменти от събитието. 

„Състезанието “Heart of Europe” беше едно обогатяващо и забавно преживяване. Още от самото начало успяхме да запълним свободното си време с много интересни дискусии от разнообразна тематика. За щастие се сработихме доста добре и въпреки малкото разочарования, винаги успявахме заедно да ги преодолеем и да бъдем още по-сплотени и мотивирани за следващия кръг.

В Оломуц беше прекрасно, запознахме се с много нови хора и завързахме приятелства, подобрихме се като дебатьори, направихме си много хубави снимки, посетихме забележителностите в града и се запознахме с местната кухня, а освен това имахме и шансът да посетим Братислава през последния ден.

Любимите ни преживявания са културната вечер, четвърт финала и разбира се колоритните ни дискусии. На културната вечер имахме възможността да се запознаем с хора и да се докоснем до съвсем различни и непознати дотогава за нас култури, а също така и да представим на другите участници българските традиции.

Най-вълнуващ момент за нас беше денят, в който се класирахме на осмина и след това на четвърт финал. Макар и това да беше последният ни дебат за състезанието, се изправихме срещу един от най-силните отбори на състезанието, но не загубихме надежда и дадохме всичко от себе си. Получи се оспорван дебат, дадохме всичко от себе си и вече загубата нямаше значение, защото доказахме високото ниво на българската дебатьорска общност и се гордеем с постигнатите резултати.“.