Националния отбор, който участва на световното по дебати в Хърватска, представи България изправяйки се срещу отборите на Словакия, Бангладеш, Панама, Израел, Бермуда, Чехия, Швеция и Япония. Иоан, Кристия, Захари, Никола и Жанин споделят за пътуването си и най-запомнящите се моменти. 

„Прекарахме си страхотно! Загреб беше прекрасен град, навсякъде имаше зеленина и хората бяха супер мили. Намерихме си едно много готино място за бургери и всеки ден ходихме там и говорихме с продавачките. Отидохме и до интересни музей и красиви паркове.

Състезателната част беше доста по-напрегната, но също така интригуваща. Беше напълно различно от състезанията, на които сме били. Хората бяха много по-нахъсани и вглъбени в това, което правят. По време на дебатите беше страшно, всеки се бореше със зъби и нокти. След него обаче успявахме да завържем приятелства. Накрая не брейкнахме и така нататък, но за нивото на състезанието се справихме много добре и по-важното научихме наистина безмерно много.

Любимото ми преживяване беше след един дебат, на който паднахме, когато всички бяхме доста тъжни, защото до последно се борихме и пак не успяхме да убедим съдиите. В този момент и такива като него треньорът ни Радко успя да ни оправи настроението. Напомни ни, че понякога не е важно как ще завърши дебата, а какво правиш по време на него, не е важно дали ще спечелиш, а дали си дал всичко от себе си. И ние давахме с цялото си сърце. Тогава отборът ни стана малко по-сплотен и уверен. Гушнахме Триша, плюшеното ни лъвче, и бяхме готови да се научим от грешките и да вземем следващия дебат.“