Румен Маринов Маринов

2-ри курс Икономика и бизнес в УНСС

Занимавам се с дебати от почти 4 години. Преди да започна да се занимавам никога не се обаждах в час, защото имах проблеми със изразяването на мислите си, когато имах презентации винаги бях притеснен и оттам нищо не се разбираше и имах много странни идеи за това как работи света. След всичките изминали години мога кажа, че вече нямам тези проблеми (като изключим странните идеи) и дължа всичко на това, че съм се занимавал активно с дебати. Основната мотивация, с която реших да стана част от Контролния съвет на Асоциация дебати, е именно да помогна на деца като мен.

 

В момента съм треньор на клуба по дебати в УНСС, където също уча. Един от основните проблеми на нашето общество е липсата на адекватна комуникация между Асоциацията и клубовете из страната. Като треньор осъзнавам голяма част от проблемите, с които всеки учител се сблъсква, от това да има липса на хора, до чисто технически части относно формати на дебати и адекватно водене на сбирки. Подкрепям неща като повече регионални и създаване на универсални програми за водене на клуб.

 

Имам много хобита, от това да се разхождам с многото ми кучета из горите на родния ми град, до това да чета различна икономическа литература.