В поредното онлайн обучение по Британски парламентарен формат, предхождащо състезанието SDA Open 2016, главният съдия Ивайло Широкански дава съвети относно последните речи и как да правим сравнение на анализ.

Повече за Ивайло:
В България е печелил редица състезания, включително Национално състезание по World Schools 2015 и SDA форум 2015. За две години има над 10 медала от индивидуални места. Стигал е до финал и полуфинал на международни състезания в Нидерландия (

Leiden Open 2016), Хърватия (Rijeka Open 2016) и Великобритания (UCL Pres Cup). Участвал е на над 10 международни състезания, сред които Sofia Open, Birmingham ESL, Split Open, Skopje Open и BBU Open.
В момента Иво е студент по икономика в един от най-добрите университети за специалността си в света, където усилено се занимава с дебати. От тази година Иво работи за DebateMate (благотворителна организация), в която преподава дебати на ученици от бедни и неблагоприятни квартали. Дебютът му като съдия е на Pazardzhik Open, след който продължава съдийската си кариера на редица състезания във Великобритания.

Обучение на тема „Аргументация. Как да създаваме аргументи със съществени последствия“ можете да чуете тук.

Обучение на тема „Стратегия в Британски парламентарен“ можете да чуете тук.

За повече полезни видеа, посетете нашия youtube канал.