Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/debate.bg/public_html/wp-content/themes/oshin/ReduxFramework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/debate.bg/public_html/wp-content/themes/oshin/functions/widget-functions.php on line 77
За нас - Асоциация дебати България / Bulgarian Debate Association

За нас

Кои сме ние?

Асоциация дебати е неправителствена организация, която работи за разитието и популяризирането на дебатите сред младите хора в България.  Основана през 2011 г. от група ентусиасти в ТУ София, Асоциацията организира ежегодни национални и международни състезания, обучения и събития, свързани с дебатите и гражданската инициатива.  


Какво са дебатите?

Дебатите са образователна игра, в който двете страни (правителство и опозиция) излагат своите тези за решение на зададен проблем и ги защитават. Дебатите помагат за изграждането на важни умения като говоренето пред публика, съставянето на аргументи и работата в екип.

Дебатьорите са любознателни, любопитни, със собствено мнение, активни, готини хора, които имат визия за нещата, които искат да постигнат и имат идея за начина, по който това да се случи.

Основната ни цел е дебатите да достигнат до възможно най-много хора, защото вярваме, че те са нещо, което може да помогне да се изгради активно гражданско общество.


Екип


Свържете се с нас