Казвам се Румяна Пенева, уча в Американския университет със специалности Политически науки и международни отношения и Бизнес администрация.

Започнах да дебатирам, когато бях в 10-ти клас. Още от самото начало ми хареса факта, че обсъждахме теми, за които не говорехме в училище или с приятелите ми, а бяха важни и интересни. С времето започнах да откривам безброй хубави неща в дебатите. Гъвкавостта и разбирането, които получаваш, като защитаваш позиции, които не са задължително твои; уменията за работа в екип, които изграждате със съотборника ти; колко е важно младите хора да имат самочувствието, че имат какво да кажат и заслужават да бъдат изслушвани… списъкът може да продължава дълго.

Бях част и от предишния Управителен съвет на Асоциация дебати. Освен това съм един от създателите на ученическата организация Софийски ученически съвет, организирала съм и продължавам да организирам няколко социални, образователни и благотворителни проекти и инициативи с други организации.

Най-важният приоритет винаги е един – да дадем възможност на максимален брой млади хора да дебатират и да получат всички плюсове, които това носи. Всичките ни дейности и планове следват тази цел.

Обичам да гушкам кучето си, да пътувам и да готвя.